A fehérarany karikagyűrű

A fehérarany karikagyűrű méltó a szerelmespárhoz

Vannak olyan bizsuk, amelyeknek nincs nagy értékük és nem is maradnak sokáig a viselőnél, mert eltűnnek, elkopnak, megunják. Ezzel szemben állnak az olyan jelentős darabok, amelyek nagy becsben vannak, hiszen fontos eseményekhez kapcsolhatóak. A fehérarany karikagyűrű az utóbbihoz sorolható, ugyanis az emberi élet egyik legfontosabb napját hivatott szimbolizálni.

A magyar hagyományok megkövetelik, hogy ez az ékszer mindenképpen nemesfémből készüljön, de azon belül a pár döntheti el, hogy pontosan miből. Sokaknak imponál az orvosi fém, mint a titánium, de a legkelendőbb a mai napig az aranygyűrű. Ezen belül népszerűvé kezd válni a fehérarany karikagyűrű, aminek a belsejébe általában beleírnak egy szót vagy egy dátumot. Ezt a fontos ékszert a szerelmespár közösen választja ki, nem úgy, mint a jegygyűrűt, ami nyilvánvalóan a férfi dolga.

A tradicionális esküvőkön a fiatal házaspár a két fehérarany karikagyűrűt az oltár előtt húzza fel egymás ujjára, ami elkíséri a házaspárt egy életen át. A karátszámot egyáltalán nem befolyásolja a gyűrű színe, annak az értéke ugyanúgy megmarad, ezért nem ritka a rozé- és a fehérarany karikagyűrű vásárlása sem. Az aranytartalom megtalálható benne, csupán más fémekkel vegyítették. A fehérarany esetében használhatnak ezüstöt, nikkelt vagy palládiumot, hogy elérjék a kívánt színt.

Kevesen tudják, de maga az arany rendkívül puha fém, ezért azt ötvözni kell, hogy ellenállóbb legyen. Kapható olyan fehérarany karikagyűrű, amiben sárga vagy rozé arany is szerepel, ezzel két szín tükröződik a gyűrűn. Ez szintén nagyon felkapott, hiszen az eredeti célt szolgálja, mindamellett pedig roppant elegáns és divatos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.