Traktor gumi homokozónak? Házilag is elkészíthető

Az újrahasznosított alapanyagok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mind többen látják be, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem érdekében akár kicsiben, saját környezetükben is tehetnek. Érdemes kihasználni azokat az alapanyagokat, holmikat, amelyeket eredeti funkciójuknak megfelelően esetleg már nem tudjuk alkalmazni, de átértelmezve még kiválóan alkalmasnak bizonyulnak. Tipikusan ilyen a használt traktor gumi, amelynek többféle felhasználási módját is ismerjük a kertben.

A kisgyermekes családok előbb vagy utóbb biztosan találkoznak a homokozó kérdésével. Ugyan sokféle izgalmas darabot beszerezhetünk az áruházakban, de akár teljesen ingyen is kihozhatjuk a kert elmaradhatatlan elemét. Sokszor találkozhatunk olyan hirdetésekkel, hogy a használt traktor gumi ingyen elvihető, ezért nem érdemes új traktor gumit vásárolni. A kert egy szimpatikus pontjára elhelyezhetjük, feltölthetjük homokkal, és máris kész a gyermekek új kedvence. Akár a felső peremet körbe is vághatjuk, ezzel megnövelve az átmérőt és a játékteret.  

Fontos, hogy ne feledkezzünk meg az árnyék biztosításáról, hiszen a nyári tikkasztó hőségben a kicsik hamar napszúrást kaphatnak. A mobil napernyők remek választásnak bizonyulnak e célból. A gumit tetszés szerint lefesthetjük, s ha a gyerkőc is segédkezik ebben, festékes tenyeréről lenyomatokat is készíthetünk a gumi felületére. A biztonságos szem előtt tartva puha szivacsot helyezhetünk a gumi belső peremére, de ennek elmaradása esetén sem jár semmilyen veszéllyel, ha a kicsik itt töltik idejük nagy részét.

A használt traktor gumi felhasználási lehetőségei természetesen nem merülnek ki ennyiben, hiszen ültethetünk beléjük virágot, s egészen mutatós kreációkat valósíthatunk meg ilyen módon. Egyfajta alternatívát jelent az akár többszintű kerti tó kialakítása, melyhez szintén remek választásnak bizonyulnak a nagyméretű gumik. Belesüllyeszthetjük a talajba, de ha csak egyszerűen vízszintes helyzetbe állítanánk, s ellátnánk a megfelelő fóliával, akkor is többféle lehetőség akad azt esztétikailag szebbé varázsolni. Burkolhatjuk felületét kövekkel, de körbe is ültethetjük, vagy látványos sziklakerttel kombinálhatjuk.  Az újrahasznosítás praktikus lehetőségeket rejt magában mindazok számára, akik nyitottak az izgalmas megoldásokra. Varázsolja kertjét szebbé úgy, hogy közben a környezetet is óvja!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.