28 nap alatt leküzdhető az alkoholizmus

28 nap alatt leküzdhető az alkoholizmus

Magyarországon is jelentős problémának számít az alkoholizmus, számos család életét keseríti meg, sőt, sokan még tudatában sincsenek annak, mivel állnak szemben.

A közhiedelemmel ellentétben, nem csak az számít alkoholizmusnak, ha valaki rendszeresen a sárga földig issza le magát, hanem alapvetően azon van a hangsúly, meg tudja –e állni, hogy alkoholt fogyasszon, még akkor is, ha csak kis mértékről beszélünk.

Az alkoholizmus nem csak az egyén számára van negatív hatással, amellett, hogy szervezetét elképesztő mértékben rombolja, képes az emberi kapcsolatait is tönkretenni. Sok gyerek, akinek valamely szülője alkoholista, felnőttként rendszerint követi a szülői példát, illetve szorongóvá válhat, hiszen sosem tudhatja, milyen állapotban ér haza szülője és hogy fog vele viselkedni.

Ha felismeri, hogy Ön vagy családtagja küzd ezzel a problémával, legyen bátor segítséget kérni, mert ezzel a modern programmal már 28 nap alatt megszabadulhatnak ettől a súlyos tehertől!

A Felépülők Családi Felépülési Központ egyedülálló programot hozott létre az alkoholizmus kezelésére, melynek keretein belül a résztvevők 28 napra beköltöznek a rehabilitációs központba, ahol különböző foglalkozásokon vesznek részt.

Részt vesznek egyéni és kis csoportos foglalkozásokon is, egyrészt, hogy tudjanak olyanokkal diskurálni, akikkel egy csónakban eveznek, ezáltal nem érzik magukat egyedül a problémával és könnyebben realizálják is azt. Másrészt, az egyéni foglalkozások során lehetőség nyílik feltárni azokat az egyedi, személyes okokat, amik az alkoholizmusig vezettek és ezek figyelembe vételével egyéni megoldást találni a problémára.

A bent tartózkodás során a jelentkezők teljes ellátásban részesülnek, így semmi másra nem kell koncentrálniuk, csak a felépülésre.

A befogadó helyszín rendkívül családias, jól felszerelt és nyugalmas, így minden adott a kikapcsolódáshoz. Ezen felül szilárd keretrendszer és meghatározott szabályok szerint működik a benntartózkodás, így az alkoholista egyik legnagyobb problémáját lehet megszüntetni: az azonnali vágyteljesüléssel szembeni kiszolgáltatottságot. Ez a program sikerességének alappillére.

A család, akik a program megálmodói és szervezői, maguk is megtapasztalták ezen káros szenvedély következményeit. A családapa, és fiú tagja is alkoholista volt korábban, ráadásul nem is csekély mértékű italt fogyasztottak. Az anya pedig végigkísérte velük az egész folyamatot, így a hozzátartozók szemszögéből is átérzik a helyzetet.

Ne feledkezzünk meg a hozzátartozókról sem, hiszen az ő jelentőségük is lényeges a gyógyulás szempontjából.

Nagyon fontos ugyanis, a támogató közeg, így tudja csak az alkoholista hatékonyan leküzdeni a betegségét. Éppen ezért a program szervezői a hozzátartozóknak is szerveznek beszélgetéseket, ezáltal ők is könnyebben megértik a folyamatokat és könnyebben fel tudják dolgozni. Az első konzultációra is várják a hozzátartozót, ahol a beteg állapotát mérik fel, majd attól függően, hogy az alkoholizmus melyik fázisában van, eldöntik, hogy egyáltalán alkalmas –e számára a program. Amennyiben nem, ajánlanak egy másik módszert, ha viszont igen, akkor kezdődhet a költözés.

Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve a programmal, a nagypapámnak is ez segített abban, hogy megbirkózzon az alkoholizmussal, pedig már szinte minden reményünk elveszett azt illetően, hogy képes –e leküzdeni. Bár először nem rajongott az ötletért, egy hét benntartózkodás után felismerte a hasznát, és belátta, hogy szüksége van erre. Miután megszületett benne az akarat, motiválttá vált a megoldásra és hamar fel is épült. A program szervezői azóta is tartják vele a kapcsolatot, és a papám hálás azért, hogy megtanították teljesebb életet élni és azért a törődésért, amit azóta is kap.