A Creative új USB 2.0-ás külsõ hangkártyája

A Creative új USB 2.0-ás külsõ hangkártyája

A cél: a kompaktság

A hordozható számítógépek terjedésével egyre nagyobb az igény az USB-s hangkártyák iránt is. Ennek oka, hogy a laptopok gyári hangminõsége többnyire nem túl jó, s így egy külsõ egységre van szükség ahhoz, hogy versenyre kelhessen az asztali számítógépekkel e tekintetben. Az USB 1.1-es külsõ egységek fõ hátránya az alacsony sávszélesség és a jelentõs processzorigény. A Creative Audigy 2 NX erre problémára próbál megoldást találni, hisz USB 2.0-ás csatolófelülettel készül.

Az Audigy 2 NX egy kicsiny mûanyag és fém dobozban érkezik, s elsõ blikkre alaposan meglepett minket, hisz nehezen tudtuk elképzelni, hogy ennyi mindent be lehet zsúfolni ilyen kis helyre – valójában az Audigy 2 NX nagyobb, mint amilyennek elsõre tûni, hisz külsõ tápegység is kell hozzá.

Ettõl a kicsiny kellemetlenségtõl eltekintve az egység kis mérete igazi erény, fõleg, ha a hátulját és egyik oldalát teljesen ellepõ csatlakozórengeteget is figyelembe vesszük. Az Audigy 2 NX-hez infravörös távirányító is jár – ugyanaz a típus, amit az Audigy 2 ZS mellé is ad a cég -, ami igazán hasznos egy laptop mellé és a gyártó figyelmességét bizonyítja.

A Creative új USB 2.0-ás külsõ hangkártyája