A gerinctorna az egyik legnépszerűbb kezelés Budapesten

A gerinctorna az egyik legnépszerűbb kezelés Budapesten

Sajnos egyre többen panaszkodnak gerincfájdalomra, ezért is lettek olyan népszerűek a gyogytornaszom.hu-hoz hasonló oldalakon található kezelések. A napi 8-14 órás ülőmunkák, az otthoni laptop előtt ücsörgés, a rengeteg autóban ülés mind előidézhetik a gerinc, a derék, valamint a nyakproblémákat. Ezek a területek elkezdenek fájni, amelyeken, egy jó gyógytornával sokat lehet segíteni. Az izmok megerősítésével, az eddig nem használt izmok bekapcsolásával, a célzott gyógytornával segíthetünk a tünetek megszüntetésében.

Manapság szinte senki sem mondhatja el magáról, hogy ne érné stressz. A munkahelyi stressz és a helytelen testtartás során az izmok megfeszülnek és kialakulhat akár egy krónikus állapot is. A nyak, a vállizmok fájdalmai, a fejfájás, a görcsösség gyakori tünete a stressznek. Sokan panaszkodnak arról, hogy ha stressz éri őket, akkor fáj a hátuk és a csípőjük is. A gerinctorna tökéletes megoldást nyújt a stresszt elszenvedőknek, hogy tüneteiket enyhítsék, megszüntessék. A tónusos izmok ellazítása, megfelelő testtartás kialakítása, a test egyensúlyba helyezése történik meg a torna során. A porckorongsérv, a gerincsérv kialakulása egy folyamat, amely során a csigolyák a fokozatos erőhatások miatt sérülnek. A porckorongok eldeformálódnak és a benne lévő kocsonyás anyag kiboltosul. Ezek a kiboltosulások ezután elkezdik nyomni az idegeket, amely számtalan területet fájdalmasan érintenek. A gyógytorna során a kocsonyás anyag visszahúzódik és nem nyomja a környező idegeket. Általában a McKenzie tornát szokták javasolni erre az esetre.

Gerinctornára műtétek és sérülések után is nagy szükség lehet. A gerinc, a boka vagy a térdműtétek után kiemelkedő fontosságú a megfelelő rehabilitáció. A műtét után az izmok megpihennek, amelyeket el kell kezdeni használni. A fokozatos rehabilitáció ebben sokat segíthet. A gyógytorna során speciális gyakorlatokat végeztetnek a beteggel a specialisták és minden egyes sérültet a kezelések előtt alapos kivizsgálásnak vetnek alá. A speciális tornáról a weboldalon több információt is megtalálhatunk.