A legfontosabb gyerekbútor, ha szemünk fénye iskolába megy

A legfontosabb gyerekbútor, ha szemünk fénye iskolába megy

Azt minden szülő tudja, hogy egy jó gyerekágy aranyat ér, főleg, ha azt nem növi ki egyik pillanatról a másikra a kicsi, ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy milyen fontossága van annak is, hogy egy igazán jó íróasztalt válasszunk a gyerkőcnek. Ameddig a gyerek óvodás, elég, ha a szobájában van egy a magasságának is megfelelő kis rajz- és játékasztal és ehhez van egy kicsi széke, amin elücsöröghet. Ám, amint iskolás korú lesz, már kevéssé fogja komfortosan érezni magát, ha a kisszéken kuporogva kell majd megírja a leckéjét.
A gyerekek nemcsak a ruháikat, de a bútoraikat is képesek egy szempillantás alatt kinőni, éppen ezért is fordítsunk arra figyelmet, hogy bizonyos életszakaszokban lecseréljük a gyerekbútoraikat.

Az íróasztal azért is alapdarab, mert itt fogunk vele tanulni, itt alakítjuk ki azt a kis rendszert az életébe, hogy az asztalnál nincs helye a játéknak, hanem ideig-óráig koncentrálni kell, ám ha kész a lecke, lehet is indulni a szoba játékokkal teli sarkába. És, hogy milyen egy jó íróasztal? Lehetőleg fiókos, hiszen így nem uralkodik el rajta a káosz, nem túl magas, de nem is túl alacsony, hogy ne kelljen görnyedjen a könyvek fölött a gyerek. Értelemszerűen pedig, ha megvan az íróasztal, ahhoz kell egy olyan szék is, ami kellően megtámasztja a gerincét, amiben egyenesen tud ülni. Ha megspórolnánk magunknak az utánajárást, érdemes szétnézni azok között a gyerekbútorok között, aminél az íróasztalhoz egy stílusában és kialakításban is passzoló szék jár.