A legjobb videokártyák a pénzünkért: 2006. november

A legjobb videokártyák a pénzünkért: 2006. november

A legjobb videokártyák a pénzünkért

A videokártyák specifikációi taglaló cikkek nagyszerűek, ha van időnk elolvasni őket. Cikkünkben minden szükséges ismeretet összefoglalunk, hogy mindenki a legjobb játékra szánt videokártyák választhassa a pénzéért.

Ha valakinek nincs ideje átbogarászni a tesztek eredményeit, vagy nem érzi magát eléggé magabiztosnak a döntés meghozatalában, nincs oka félelemre. Egy egyszerű lista keretein belül foglaljuk össze a legújabb videokártyákat.

Az alábbi irányelveket szükséges figyelembe venni a cikk olvasása során:

  • Ez a lista azoknak szól, akik a lehető legjobban akarnak kijönni a pénzükből. Ha valaki csak netezik vagy videót vág, ezek a kártyák nagy valószínűséggel túl drágák számára. Másrészről viszont, ha valaki profi 3D-grafikus, inkább a Quadro és FireGL modelleket, s ne ezeket nézegesse.
  • Az árak napról napra változnak, ezért nem tudunk percre pontos árakat nyújtani, viszont megadjuk azokat a kártyákat, amelyek megvásárlását biztosan nem bánjuk meg – ha abban az árkategóriában vannak, amit feltüntetünk.
  • Az árak az amerikai webáruházak legjobb árait tükrözik. Más országokban, vagy webáruházakban jelentős különbségekre lehet számítani;
  • Az árak mind új termékekre vonatkoznak. Nincsenek használt, vagy megbontott csomagolású termékek a listán; ez utóbbiak is jó vételt jelenthetnek, de cikkünk nem erről szól.

Októberi események és novemberi újdonságok

Az ATI frissítette teljes X1k termékvonalát. A legfontosabb újdonság, hogy a Radeon X1900 XT és a Geforce 7900 GTO modellek kezdenek eltűnni a piacról. Ez egy hasadást eredményez a $250 dolláros árkategóriában. Az eljövendő Radeon X1950 XT remélhetőleg befedi a rést.

A másik nagy változás a Radeon X1950 PRO megjelenése, hiszen a $200 dollár alatti szegmensben erős szereplőt köszönhetünk a személyében.

Novemberben várhatjuk a Radeon X1950 PRO AGP változatát, ami átveheti a koronát a régebbi platformon. Az X1650 XT is valószínűleg novemberben lát napvilágot, hogy felvegye a versenyt a 7600 GT-vel; ennek alátámasztására azonban nincsenek előzetes tesztek vagy adatok.