A Mercora M a saját okostelefonodra küldi a zenéket

A Mercora M a saját okostelefonodra küldi a zenéket

A Mercora legújabb streaming audió szolgáltatását M-nek hívják és sokat tud, de identitás válságban szenved. Abban a zenei szegmensben található ahol az XM rádió vagy a Sirius műholdas rádió szerepel, olyan vetélytársakkal, mint a Rhapsody, AOL Radio vagy a Yahoo. Az ötlet az, hogy előfizettek egy szolgáltatásra, 50$ (kb. 10000 Ft) egy évre, és bármilyen zenei csatornát hallgathattok a saját MP3 zenéitekkel egyetemben, bárhol is legyetek.

Az M valójában két részből áll – az egyik egy Windows XP-n fut, ami rendelkezik szélessávú Internet kapcsolattal, a másik pedig egy okostelefonon fut (Windows Mobile 5.0 vagy Windows Mobile 2003 SE operációs rendszerrel). Ezen kívül korlátlan szélessávú eléréssel kell rendelkezni a telefonon is, hogy kihasználhassátok ezt a szolgáltatást. Egy Motorola Q telefonon teszteltük, melyen a Verizon EVDO szolgáltatása futott.

Az EVDO szolgáltatás elég jól működött, amíg egy helyben álltam. Egy Manhattan körül mozgó autóban a szolgáltatás néha megszakadt és a zene elhallgatott. A Motorola Q készülék pedig nagyon hamar felmelegedett zenelejátszás közben, amit nagyon zavarónak tartottam.

A szoftver lét része együttesen tud csak működni, és az otthoni zenegyűjteményed telefonon történő eléréshez elengedhetetlen. A zene fájlok az asztali gépen maradnak, a program csak kisugározza őket a telefonra az Interneten keresztül. Ez azt jelenti, hogy a zenéket tartalmazó PC-nek folyamatosan mennie kell és az Interneten is elérhetőnek kell lennie, amikor elmegyünk otthonról. Ez egy okos megkerülése a zenemásolásból adódó törvényes problémák megkerülésének, mivel az eredeti fájlok végig a PC merevlemezén maradnak.