A Pénzedért Kapható Legjobb Videokártyák: 2007 Április

A Pénzedért Kapható Legjobb Videokártyák: 2007 Április

A Pénzedért Kapható Legjobb Videokártyák

A komplex videokártya specifikációk és ismertetők nagyon jók, ha van ideje az embernek a megfelelő kutatásokat elvégezni. A nap végén viszont a játékosokat csak az érdekli, hogy a rendelkezésre álló összegből a számukra legjobb grafikus kártyát tudják megvenni. Ha nincs időd kutatni, és nem érdekelnek a tesztek, vagy ha nem bízol abban, hogy a helyes döntést fogod meghozni, ne félj semmit! Mi itt a Tom’s Hardware Guide-nál segítünk majd neked és megadjuk a legjobb elérhető kártyák listáját.

A következő szabályokat tartsd észben, amíg olvasod a cikket:

  • Ez a lista azoknak a játékosoknak szól, akik a pénzükért a legjobbat akarják kapni. Ha nem játszol, akkor ezek a kártyák drágábbak, mint amire szükséged lenne.
  • Az árak és a kártyák elérhetősége naponta változik. Nem tudunk percre pontos listát készíteni az árakról, de ajánlhatunk olyan kártyákat, amik a megadott ártartományban jó vételnek számítanak.
  • A listát az online értékesítőknél található legjobb Amerikai árak alapján állítjuk össze. Ha boltban vagy más országban vásároltok, akkor az árak jelentősen eltérhetnek.
  • Ezek új kártya árak, nincsenek használt vagy akciós árak. Azokat is érdemes lehet figyelembe venni, de ezek már nem tartoznak a cikk hatáskörébe.

Márciusi áttekintés és változások

Mivel nem jelentek meg igazán új kártya családok márciusban, ezért minden csöndes ezen a fronton. Ez a vihar előtti csend, mivel mindenki a DirectX 10-es kártyákra vár, amik ebben a hónapban fognak napvilágot látni. Az ATI R6x0 alsótól a felsőkategóriáig tartó családja, valamint a Nvidia középkategóriás G80-as családja is mostanában fog debütálni. Az árak általában stabilak maradtak, egy kis csökkenéssel néhány szegmensben, de egészében tekintve nagy változások nem történtek.

Azért volt pár említésre méltó változás. A X1650 PRO kikerült a 100 dollár alatti PCI-E legjobb kategóriából, mert a piac tele lett ennek a kártyának a DDR2-es memóriával szerelt gyenge változatával. A GDDR3-as memóriájú X1650 PRO az, ami megfelelő teljesítményt nyújt, de ezeket nehéz megtalálni, és majdnem annyiba kerülnek, mint a X1650 XT és a 7600 GT, amik nagyobb teljesítményre képesek.

Az AGP szekcióban, a X1950 XT megjelent a Gecube kínálatában, és online már meg is vásárolható. Ez egyszerűen a leggyorsabb kapható AGP-s kártya, amit valaha is készítettek. A nagyjából 270 dolláros áron azonban nem lesz egyszerű értékesíteni, hacsak valakinek nincsen egy nagyon erős AGP-s rendszere, amivel ki tudná használni. A másik ok, amiért sokan várnak még, mert abban reménykednek, hogy az elkövetkező hónapokban meg fog jelenni néhány DirectX 10-et támogató kártya az AGP platformokra is.