A rosszul beállított nyakörv bőrproblémákat okozhat a kutyáknál

A rosszul beállított nyakörv bőrproblémákat okozhat a kutyáknál

A kutya nyakörve nem lehet túl szoros, mert ez irritációt, szőrhullást, kiütéseket és horzsolásokat okozhat. Egy különösen szoros nyakörv akár bele is vághat az állat nyakának bőrébe, ami igen fájdalmas következményekkel járhat, nem beszélve a kutya lelki világának sérüléseiről. Gondoljon csak arra, mennyire kellemetlen érzés egy ujjra szorult gyűrű, mennyire próbálunk tőle mindenáron megszabadulni! A kutyának a túl szoros nyakörv hasonló élményt jelent.

Fontos, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros a kölyökkutyán, mivel nagyon gyorsan nőnek. Az ellenőrzéshez legalább naponta egyszer csúsztassa ujjait a nyakörv és a kölyök nyaka közé.

Ha a nyakörvet állandóan a kutyán hagyja, az általában szőrtörést és kopasz foltokat okoz. Ezért gyakran ajánlott a nyakörvtípusok közötti váltogatás az illeszkedés ellenőrzése és a bőrproblémák elkerülése érdekében.

Ahol a nyakörv dörzsöli kedvence bőrét, ott általában fanyar szag keletkezik. Ennek oka, hogy a nyakörv anyaga és a háziállat bőre között általában nedvesség van, ami tökéletes környezetet teremt az élesztőgombák vagy más gombás fertőzések elszaporodásához. Ha ilyesmit tapasztal, azonnal vegye le kutyájáról a nyakörvet és forduljon állatorvoshoz!

A nyakörv megakadályozza a bőr levegőn történő száradását, ami minimálisra csökkentené az élesztőgombás vagy gombás bőrfertőzések kockázatát. A nyakörv okozta bőrproblémákkal, például kiütésekkel vagy szőrhullással küzdő kutyák nyakörv nélkül is alhatnak, illetve tölthetik a napjuk nagy részét, amíg biztonságosan el tudjuk őket zárni a külvilágtól.

Biztonságos, jó minőségű nyakörvek beszerzéséhez a Zooling webshopot ajánljuk.