A szerver bérlés ritkán megénekelt előnye

A szerver bérlés ritkán megénekelt előnye

Gyakran olvashatunk arról, hogy a bérelt szerverek olcsóak, karbantartásukkal nem kell fáradnunk, ahogyan szakemberek saját alkalmazásával sem. Egy előnyükről viszont ritkán beszélünk: a rendszerünk villámgyorsan skálázhatóvá válik, ez gyakorlatilag percek alatt megoldható egy olyan szerver szolgáltatónál, mint a DoclerNet Hosting.

Egy saját szerver kiválasztása – már ha komolyan vesszük az ügyet – hosszadalmas folyamat lehet. Amíg megtaláljuk az igényeinknek éppen megfelelő, rendszerünkkel kompatibilis szervert, megvásároljuk és telepítjük azt, rendkívül időigényes lehet.

Ez már csak azért is igaz, mert a szervert fizikailag be kell szereznünk és telepítenünk. Még ha a kiválasztás villámgyorsan megy is, ha a döntést azonnal meghozzuk, akkor is ki kell várnunk, amíg a szervert beszerezzük, a telephelyre szállítjuk, amíg a szakemberek bekötik azt hálózatunkba, telepítik a szükséges szoftvereket. Mindez idő alatt értelemszerűen várnunk kell a kapacitás bővülésére.

Szerver bérlés esetén azonban nem ilyen bonyolult a helyzet.

Jó eséllyel eleve rugalmasabb hálózattal számolhatunk, hiszen ha virtuális szervert bérelünk, mindig rendelkezésünkre áll annyi erőforrás, hogy azok kapacitását maximálisan ki tudjuk használni, így megnövekedett igénybevétel esetén is állja a sarat a rendszer.

Ha viszont komolyabb skálázásra volna szükségünk, az gyakorlatilag percek alatt megoldható egy olyan szolgáltatónál, mint a DoclernNet. Ha jelezzük az igényünket, az adatközpontban a szolgáltató egyszerűen képes kiszolgálókat a rendelkezésünkre bocsájtani – olyan gépeket, amelyek nem csak kompatibilisek a rendszerrel, de telepítésükhöz nincsen szükség a részünkről semmilyen szakértelemre, fizikai hardver beszerzésére.

Az egész folyamat elképesztően gyorsan végbe megy ahhoz képest, mintha magunknak vásárolnánk meg az infrastruktúrát – akár már napon belül élvezhetjük a nagyobb kapacitással rendelkező hálózat előnyeit. Ez pedig sok esetben kritikus tényező lehet.