Amikor a kerítéselem kiválasztására kerül sor

Amikor a kerítéselem kiválasztására kerül sor

Amikor a kerítés kiválasztására kerül sor, döntő szereppel bír az alapanyag és természetesen a külső is. A kerítéselem beton, alumínium, fa, kő és WPC is lehet, szóval bőven van miből válogatni. A beszerzés során persze egy kicsit szűkíteni lehet a termékek sorát, ha például meglévő kerítését újítja fel az ember, hiszen akkor egy bizonyos alap már adott.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy minden egyes kerítéselem típushoz és rendszerhez kötelező-e az alap építése? Egyesek úgy vélik, hogy a kerítés egyfajta szükséges rossz, hiszen teljesen elzár a külvilágtól. Pedig az igazság az, hogy egy kis kreativitással, a megfelelő alapanyag kiválasztásával a kerítés szebbé is teheti a kertet és a házat úgy, hogy közben véd a betolakodóktól és a kíváncsi tekintetektől.

De melyikre is essen a választás? A kivitelezést és a szállítást tekintve az a legjobb, ha olyan rendszer mellett voksol a tulaj, amelyik több kerítéselem fajtára épül. Az elemes kerítések között is sokféle típust lehet találni: nagyobb táblás darabok, hagyományos léces elemek, panelek, hálós, drótos megoldások. A felsorolást sokáig lehetne folytatni, hiszen tényleg minden terepviszonyra, költségvetésre és stílusra találhatunk megfelelő alternatívát.

Egyszerű, mégis megbízható a csirkeháló

A baromfik és a kistermetű állatok gondozása a megfelelő ólok építését megköveteli. Kötelező ekkor megismerkedni a csirkeháló megannyi előnyével, hiszen ez az állatok nevelését és biztonságban tartását sokkal egyszerűbbé teszi. Ugye nem csupán a védelem a fontos, hanem egyéb tényezők is. Fontos például, hogy a baromfik elegendő fényt kapjanak és kellő mennyiségű friss levegőhöz jussanak.

Ettől nemcsak a növekedésük és az egészséges fejlődésük függ, hanem a tojástermelés is. Ezért sem meglepő, hogy ahol csak lehet, a tulajdonosok a csirkeháló mellett döntenek, hiszen ez fény- és légáteresztő. Régebben csak műanyagból készült termékek voltak kaphatók, azonban mostanra már a tartós, magas minőségű, horganyzott acélból készült csirkeháló változatok is beszerezhetők.