Az Omega 3 nélkülözhetetlen a szervezetünknek

Az Omega 3 nélkülözhetetlen a szervezetünknek

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlenek a zsírsavak. Egyik ilyen az Omega 3 is, amit a szervezetünk nem képes előállítani, így nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy megfelelő mennyiség jusson a testünkbe. A bázismolekulája az LNA, ami nagyrészt a növényi eredetű táplálékokban található meg.

A dió, a lenmagolaj és a repceolaj is tartalmaz Omega zsírsavat. A legtöbb a halolajban található. Léteznek jó és rossz zsírok is, amelyek megtalálhatóak a szervezetünkben és ezeknek az aránya határozza meg a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket is. Az Omega 3 fontos hormonforrás is, jó irányba befolyásolja azok működését. Az előnyeit sejtszinten fejti ki, beépül a sejthártyába, képes rugalmassá tenni azt, amellyel biztosítja a testünk szerveinek megfelelő működését. Sok ember szervezetéből hiányzik ez a zsírsav, hiszen, mint már a fentiekben említettük, csak táplálék útján juthatunk hozzá és nagyobb mennyiségben inkább a tengeri halakban található meg.

Fontos ezt pótolni, hiszen a hiánya előidézhet allergiát, asztmát, szív-, érrendszeri megbetegedéseket, megnőhet a koleszterin szint is, de kialakulhat ekcéma, pikkelysömör. A piacon már lehet kapni Omega 3 tablettákat is, ezek főleg halolajt tartalmaznak. Szedésük növelheti a szem látóhártya, az agysejtek, az idegsejtek működését. Segítheti a gyulladásos megbetegedésekből való könnyebb kilábalást, csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát, hiszen gátolja a véralvadást. Fontos szerepet játszik az immunrendszer helyes működésében is. Figyeljen Ön is oda, hogy szervezete jusson elegendő Omega 3 zsírsavhoz azért, hogy elkerülje a betegségeket!