Elektromos cigaretta, liquid technikai szemmel

Elektromos cigaretta, liquid technikai szemmel

Napjainkban egyre nagyobb ismeretségnek örvend az elektromos cigaretta liquid folyadékkal, mivel használata a hagyományos cigarettáéval ellentétben nem káros az egészségre. (A hivatkozott oldalra mutató link frissítésre került)

Az elektromos cigaretta két fő komponense az akkumulátor és a patron. Az e cigi patron tartalmaz egy e liquiddel átitatott anyagot, melyet a porlasztó ködszerű párává fog majd átalakítani. Lehetőségünk van választani nikotinos e liquidből vagy választhatjuk akár a nikotinmentes változatot is. Mindezek mellett a hagyományos nikotinos és mentolos ízesítésen kívül, már megtalálhatóak a polcokon a különböző gyümölcsös ízesítésű utántöltő folyadékok is, mint például barack, papaya, erdei gyümölcs, körte, zöld alma, banán, de akár kávé vagy csokoládé aroma közül is válogathatunk.

A nikotinos e liquidek közül is válogathatunk aszerint, hogy mennyire igényli a szervezetünk a nikotint, mivel a termékskálán találhatunk olyan e liquideket is, melyek alig tartalmaznak nikotint, de ugyanúgy megtalálhatóak a magas nikotintartalmú e liquidek is.

Az elektromos cigaretta használata során ugyanazt az élményt élhetjük át, mint egy hagyományos szál cigaretta elszívása során anélkül, hogy ezáltal bármiféle káros anyagot juttatnánk a szervezetünkbe. Ezenfelül, mint tudjuk az elektromos cigaretta nikotinpótló tulajdonsággal rendelkezik viszont nem tartja fenn a nikotinfüggőséget, így használata elősegítheti a hagyományos dohányzásról való leszokást.