ESTA igénylés, online

Szeretne ellátogatni a sokak által csak filmekből ismert Amerikába, akár egy teljes nyárra is? Amennyiben még nem járt ott és nem tudja, milyen lépéseket kell megtennie ennek érdekében, az ESTA Visa oldalon megtalálja a szükséges információkat a témában. Mindenképp fontos megjegyezni, hogy az Elektronikus Utazási Engedély megszerzése kötelező azon polgárok számára, akik a Vízummentességi Programba tartoznak.

Ez azt jelenti, hogy nem kell egy hivatalos vízumot igényelnie és kivárnia, amíg azt elfogadják, hanem online is kitöltheti az oldalon található ESTA űrlapot, majd nagyon rövid időn belül már meg is kapja a választ. A kérelmek majdnem 100 százalékát jóvá szokták hagyni, így hát nem kell amiatt aggódnia, hogy Ön nem részesül az USA-ba való utazás engedélyével. Természetesen, azt semmiképp sem szabad elfelejteni, hogy ez még nem jogosítja Önt fel automatikusan arra, hogy átléphesse a határt. Előtte még alá kell vetnie magát egy rutin vizsgálatnak, amelynek során az amerikai hatóságok megállapítják, hogy alkalmas-e a belépéshez. Nyilván ez csak egy egyszerű eljárás, aminek során szinte bárki tovább folytathatja az útját.

Az ESTA benyújtása nélkül viszont semmiképp sem indulhat el. Azonban csak abban az esetben léphet be az Államokba ezzel az engedéllyel, ha a Vízummentességi Program tagja, valamint nem akar 90 napnál tovább ott tartózkodni. Az ESTA kérelem igénylésére szüksége van akkor is, ha üzleti célból utazik az Amerikai Egyesült Államokba, de abban az esetben is, ha csak szabadidős tevékenységből utazgat. Az oldal nagy segítséget nyújt mindenkinek az ESTA kérelem terén, hiszen részletes útmutatás kap a témáról, ráadásul akár helyben ki is töltheti a nyilatkozatot. Itt meg kell adnia néhány személyes adatot, valamint az útlevelére vonatkozó, pontos információkat. Ha megkapta az engedélyt, egyéb részletekkel is foglalkoznia kell az utazás előtt. Nagyon fontos tudni, hogy az egészségügyi ellátás az USA-ban magán úton történik.

Tehát mindenképp rendelkezni kell egy magánbiztosítással, ha egészségügyi ellátásban szeretne részesülni. A saját országában használt egészségügyi kártya nem érvényes az Államokra. A rendszer teljes mértékben eltér az Államokétól, így hát még a legegyszerűbb vizsgálatok is igen drágának minősülnek. Gondoskodjon arról, hogy az egészségügyi kártya lefedettsége állni tudja a vészhelyzetek kezelését! Amennyiben egyéb kérdése van az ESTA kérelem, egészségügy vagy bármi más terén, ami a segítségére lehet, bátran keresse fel a weboldalt, ahol részletesebben olvashat minden említett kérdésről! A www.estavisa.hu a rendelkezésére áll.