Ha desszert, akkor legyen az aszalt datolya!

Ha desszert, akkor legyen az aszalt datolya!

Többféle módja van annak, hogy megőrizzük az egészségünket, ezért mindenképpen érdemes széleskörűen tájékozódni amennyiben ez az egyik fő célunk. A rendszeres mozgás és kellő mennyiségű vízbevitel mellett kicsit sem mindegy, hogy mi és milyen arányban fogyasztunk. Az aszalt datolya kifejezetten hasznos desszert, amit megéri rendszeresen rágcsálnunk.

Sokan kedvelik a különféle édes ételeket, de nem mindegy, hogy azok milyen beltartalmi értékekkel rendelkeznek. Teljesen más az, ha egy gyümölcs, amilyen az aszalt datolya formájában történik meg a szénhidrátok bevitele, mintha az egy ipari módon előállított, szintetikus fehércukor képében kerül a testünkbe. Az aszalt datolya már alapból olyan plusz tápanyagokat és sok rostot visz magával az emésztőrendszerbe, ami remekül tudja támogatni a bélrendszerben élő baktériumok munkáját.

A koleszterinszint szabályozásán keresztül pedig a vérnyomásra van kifejezetten jó hatással. Egyszerűen kiváló alapanyag, amit sokoldalúan lehet felhasználni. Ha süteményeket szeretnénk készíteni és azokat természetes módon ízesíteni, akkor az aszalt datolya erre a célra kifejezetten alkalmas.

A kávé mellé is remek édesítő. Egyértelműen jobban járunk, ha cigaretta helyett inkább elrágcsálunk néhány szemet. Nagyon gyorsan kedvet kapunk az aszalt datolya csemegézéséhez, hiszen tápláló és egyedi ínyencség. Gondoskodjunk tehát róla, hogy mindig legyen készleten aszalt datolya, így amikor vágyat érzünk egy kis nassolásra, akkor azonnal lesz, ami után nyúlnunk és még csak lelkiismeret furdalással sem kell majd küzdenünk.