Jó döntés a vízszigetelő lemez alkalmazása

Jó döntés a vízszigetelő lemez alkalmazása

A nedvesség gyakran okozhat komolyabb problémákat, ami ellen fontos hatékonyan küzdenünk. A vízszigetelő lemez alkalmazás kiváló megoldás lehet a legtöbb esetben. Erre alapvetően azért van szükség, mert a beton, bár nagyon masszív és szilárd anyag, de mikroszkopikus pórusain keresztül teret enged a víz szivárgásának. A hajszálcsövesség révé pedig a nedvesség benne, akár több méterre is felkúszhat ezzel gyengítve a szerkezetet. A vízszigetelő lemez jelenlétében azonban erre nincs esély.

Kerüljön vízszigetelő lemez a lábazatra!

Az épületek lábazata az a rész, ami közvetlenül kapcsolatban áll a talajjal. Ennél fogva az innen táplálkozó vizesedés forrása lehet. Mivel nem szabhatunk gátat annak, hogy a betonban a nedvesség felszívódjon, ezért arra kell törekednünk, hogy az lehetőleg ne terjedjen át a falakra. Ebben játszik főszerepet a vízszigetelő lemez. Ezt végigterítve a lábazat felületén, hatékonyan akadályozhatjuk meg. Természetesen a minőségi lerakása a termékeknek nagyon fontos. Ha ugyanis nem szakszerűen történik a vízszigetelő lemez telepítése, akkor a várt hatásfok is elmarad. Erre tehát nagyon figyeljünk oda!

A vízszigetelő lemez szakszerű lerakása

A portól és egyéb szennyeződésektől megtisztított beton alapot minden esetben kelősíteni kell. Ennek szerepe a maradék aprószemcsés por lekötése, illetve a kisebb repedések tömítése.
Amint ez elkészült jöhet a SikaBit PRO E40-15S vízszigetelő lemez, amit lánghegesztéssel lehet összeforrasztani a kelősítő anyaggal. A végeredmény pedig egy nagyon stabil és teljesen vízálló réteg, ami esetenként még a kisebb épületmozgásokat is könnyen elviseli.