Közepes árú PCI Express-es grafikus kártyák párbaja

Közepes árú PCI Express-es grafikus kártyák párbaja

Melyik a legjobb középkategóriájú kártya?

Ha videokártya vásárlására kerül a sor, megjelenik egy széles körben elfogadott lélektani határ: nagyjából $200 dollár körül. Ez a szegmens korábban a GeForce2 MX területe volt, ami az első „költségkímélő” kártya volt, a GeForce2 GS butított változataként. Azóta számos kártya követte az „erőgép a tömegeknek” hagyományt, köztük a GeForce 4Ti 4200, a Radeon 9500 PRO és a GeForce 6600 GT is.

A legújabb kártyák közül ide tartozik az Nvidia GeForce 7600 GT is. Már kiadása pillanatában kellemetlen helyzetbe hozta versenytársát, az ATI Radeon X1600 XT-t. A 7600 GT nem akadt igazi kihívóra, amíg az ATI ki nem adta a Radeon X1800 GTO-t, s egyúttal csökkentette a Radeon X850 XT árát.

Most, hogy mindhárom versenyző a mágikus, $200 dolláros ár alatt marad, a fórumok megteltek találgatásokkal, hogy vajon melyik a gyorsabb. Ezért úgy döntöttünk, hogy megnézzük mit bírnak az anti-aliasing, a High Dynamic Range (HDR) lighting beállításokkal magas felbontásokon. A cél természetesen az, hogy győztest hirdethessünk.