Közkedvelt gyomorkeserű a Jagermeister

Közkedvelt gyomorkeserű a Jagermeister

A gyomorkeserű likőrök itthon is keresettek, a kínálat pedig bőséges. A legismertebb a német, 56 különböző gyógynövényből előállított Jagermeister. A név „vadászmestert” jelent, az ital megalkotója, Curt Must maga is űzte a tevékenységet.

A kizárólag Wolfenbüttelben előállított – hogy mindenhol azonos ízt és minőséget érjenek el – gyógynövényekből keveréket alkohollal, vízzel és cukorral elegyítik, így készül az ital. A pontos receptet szigorúan őrzik 1934 óta. Alkoholtartalma 35%, közkedvelt önmagában, narancslével vagy kólával fogyasztva. A Jagermeister logója egy szarvasfejet ábrázol, agancsai között egy kereszttel, ami Szent Hubertus legendájára utal.

Nagypénteki vadászatán pillantotta meg az állatot a kereszttel, aminek hatására felhagyott a vadászattal. Remete, majd pap, később pedig a vadászok védőszentje lett. A címkén fellelhető egy szép, négysoros vers is. Az ízletes Jagermeister közkedvelt ital és megállja a helyét a neves eseményeken, baráti beszélgetések során egyaránt, de még ajándékba is adható.