Letisztult stílusú webáruház készítés

Letisztult stílusú webáruház készítés

Az ember agya érdekes módon működik, alig veszi észre, ha valami szép és jól működik, viszont azonnal lecsap a hibás, sorból kilógó egységekre. Egy internetes oldalra belépve ez fokozottan igaz, hiszen már számtalan jól működő oldalt látott mindenki. A webáruház készítés ezért újabb és újabb kihívásokkal szembesül, mivel nem akarják alább adni egy bizonyos színvonalnál, ugyanakkor valami pluszt is szeretnének nyújtani az érdeklődőknek.

Sokszor abba a hibába esnek bele a készítők, a megrendelőkkel együtt, hogy mindent az első oldalon akarnak megmutatni. Ez zűrzavart okozhat és a rendezetlenség hatását kelti. Legtöbbször a bőség zavarától nem tudnak dönteni a látogatók, így továbbállnak az oldalról. Ez senkinek sem szerencsés, hiszen a vásárló sem találja amit szeretne, az eladó sem tudja eladni, amit szeretne. Az oldal felépítésekor, a megrendelő fejében kell egyfajta elképzelésnek lennie, hogy milyen hatást szeretne elérni.

A webáruház készítés folyamatában pedig valamennyi szabad kezet adni az oldal építőjének, aki ezt segít elérni. Tudnia kell, hogy akit érdekel a webáruháza, az be fog lépni, örömmel fog keresgélni a termékek között, ha egy olyan felületen teheti azt meg, amelyik könnyen áttekinthető, letisztult és felugró ablakoktól mentes. A termékek összezsúfolása helyett, inkább próbáljon meg arra koncentrálni, hogy a webáruház készítés előtt, jól átgondolt kategóriákba és alkategóriákba rendszerezze a termékeket. Így könnyen szörfözhet a vásárló a termékek között úgy, hogy nem zavarodik bele a látottakba.