Milyen négyévszakos gumi árakkal kell számolni?

Milyen négyévszakos gumi árakkal kell számolni?

Gumivásárlás során minden korábbinál szélesebb kínálattal találkozhatunk, és a márkák között valóban mindenki rábukkanhat az ideális típusra. Sokan márka szerint választanak, de természetesen az árak sem elhanyagolhatóak. Mindezek mellett a tudatos vásárlók igyekeznek odafigyelni arra is, hogy milyen jellemzőkkel rendelkeznek a kiszemelt modellek, és ez alapján teszik le a voksot egyik vagy másik fajta mellett.

 

Ugyan a szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák az évszaknak megfelelő gumi használatát, mégis sokan érdeklődnek a négyévszakos gumik iránt. Ez nem csak a takarékosságra vezethető vissza, hanem hazánk lassan megváltozó klímájára is, hiszen átmeneti hónapok már szinte alig vannak és télen is gyakran enyhe, havazástól mentes hetekkel számolhatunk. Ezen az oldalon megnézheti, hogy jelenleg milyen árakon lehet négyévszakos autógumikat kapni: https://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-negyevszakos-gumi/

S hogy mennyire megbízhatóak ezek a modellek? A tapasztalatok szerint a megfelelő minőségű és profilmélységgel rendelkező négyévszakos abroncsok akár megfelelőnek is bizonyulhatnak a téli aszfalton éppen úgy, mint nyári körülmények között. A gumikeverékek és a felületi kialakítás azonban feladhatják a leckét akkor, ha egy komoly mínuszokkal és jelentős havazással zajló téli időszaknak néznénk elébe. Érdemes arra is odafigyelni a választásnál, hogy milyen útviszonyok között használjuk majd a gépjárművet. A hegyvidéken általában hidegebb az idő és a havazásra is gyakrabban számíthatunk.

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy milyen gyakran indulunk majd útnak az autóval például a környező országok sípályáinak irányába. Ezeken a területeken ugyanis nem csak a téli gumi alapkövetelmény, de a hólánc beszerzése mellett sem mehetünk el. Alapvetően azonban elmondható, hogy városi használat során a téli hónapokban is megállhatja a helyét a négyévszakos gumi.

 

Ma már az online rendelés kényelmét is választhatjuk annak érdekében, hogy korrekt áron sikerüljön beszerezni a kiszemelt márka abroncsait. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a gumi minősége kiemelt jelentőséggel bír a balesetveszélyes szituációk megelőzését illetően! Ne ez legyen az a faktor, amin a gépjármű fenntartásával kapcsolatban spórolni szeretnénk, annak ugyanis komoly következményei lehetnek. Nyári gumival pedig semmiképpen se vágjunk neki a hideg hónapoknak.