Néhány elismerő szóban a konyakról

Néhány elismerő szóban a konyakról

Ha valakik, akkor Frankhon lakói bizony értenek az italkülönlegességek elkészítéséhez! Nem volt ez másként a múltban sem. A világ egyik leghíresebb alkoholja például néhány évszázaddal ezelőtt a francia Cognac községben látta meg a napvilágot először. Beszédes név ez és nyilván már mindenki rájött, hogy a konyak az, amiről szó van. A fehérbort a szeszfőző mesterek az arra alkalmas rézüstben kétszer is lepárolják, majd az elkészült nedűt tölgyfahordóba öntik, majd hagyják érlelődni nem kevesebb, mint 2 évig. Nagyjából így készül a konyak, persze a végső titkot, ami megadja az ital utánozhatatlan egyediségét, a francia mestereknek eszükben sincs elárulni, hiszen attól olyan különleges, tipikusan „franciás” maga a nedű. A konyakot világszerte sokan szeretik, sőt, rengetegen vannak olyan italkedvelő személyek is, akik azt állítják, az ünnepi alkalmak elképzelhetetlenek a borpárlat nélkül. A konyaknak ráadásul az ára is baráti, még abban az esetben is, ha a prémiumminőségből, mint elvárásból, nem vagyunk hajlandók engedni.