Olcsó, alacsony profilú több kijelzős grafika

Olcsó, alacsony profilú több kijelzős grafika

Feleakkora magasság, de kétszeres látnivaló

Mint a legtöbb számítógépes komponens, a grafikus kártya is három piaci szegmensben létezhet, vagyis a fogyasztói, professzionális és üzleti szegmensekben. Az összes csoport tovább bontható alkategóriákra, meghatározva ezzel a célközönséget. Teszteltünk korábban professzionális kártyákat is, mint amilyen az ATI FireGL és az Nvidia Quadro, tesztjeink mégis inkább a játékosoknak szólnak, hiszen az ő szegmensük fejlődik a leggyorsabban.

Most lehetőségünk nyílik a Diamond Multimedia üzleti célú kártyáinak megismerésére. Mi olyan különleges tehát benne, hogy felkeltette az érdeklődésünket? A BizView MultiView vonal alacsony profilú, mégis két kijelzőt képes kezelni. A felhasználók pontosan azt tehetik, amit a Matrox a Dual Head2Go-val, ami lehetővé tette egyetlen DVI-kimenet kétfelé vágását. A BizView kártyák speciális kimenettel és egy dobozzal rendelkeznek, amelyek kétfelé vágják a képet.

BV300, PCI Express

Olcsó, alacsony profilú több kijelzős grafika
Diamond BizView BV300 PCIe

A Diamond kétféle csatolóval kínálja kártyáját: a BV300 a PCI Express-es verzió, ami az ATI RV515 grafikus mag erejét kihasználva a „2D-s munkaállomás-alkalmazásokban tündököl, mint az AutoCAD, az Adobe Suite és a GIS.”

Az ATI RV515LE ugyanaz a grafikus mag, ami a Radeon X1300 kártyákba is került. A BizView BV300 magja 450 MHz-en üzemel, memóriabusza 128 bites, memóriája 256 MB GDDR2. A BV300 képes további 256 MB-ot lefoglalni a központi memóriából (HyperMemory).