Szánjon időt a cognacra!

Szánjon időt a cognacra!

Ez olyan kézműves termék, ami utánozható, de a világon sehol máshol nem készíthetik hasonló név alatt. A borból lepárolt cognac francia termék. A mai napig sokkal több konyakot exportálnak, mint amennyit Franciaországban fogyasztanak.

Az ital neve természetesen kifejezetten a franciaországi Cognac régióból származó különlegességre utal. A skót whiskyhez vagy a tequilához hasonlóan, ez is arról a helyről származik, ahonnan a nevét kapta.

De a skót whiskyvel ellentétben, amit malátázott árpából készítenek, a cognac sokkal finomabb, szezonális alapanyagból, szőlőből készül. A tequilával ellentétben, ezt hosszabb ideig érlelik hordóban. Így nemcsak azért magas az ára, hogy a státuszszimbólum keresőit csábítsa.

Értékét a rendkívül korlátozott termelése is indokolja. Míg a mai okostelefon kultúra mindenekelőtt az azonnali kielégülést értékeli, addig a cognac a türelemről szól. Lassítson le és töltsön magának egy pohár cognacot! Ha lassan kortyolgatja, elhozhatja a szükséges nyugalmat ebben a túlságosan is rohanó világban.