Te játszottál már kooperációs társasjátékkal?

Te játszottál már kooperációs társasjátékkal?

A hétvégét egy zsúfolt hét után mindenki pihenéssel szereti tölteni, hiszen ilyenkor van csak időnk, hogy egy kicsit feltöltődjünk, és újult erővel tudjuk belevetni majd magunkat a következő munkával, tanulással töltött napokba. Bulizni nem csak úgy lehet, ha útra kelünk, és nyakunkba vesszük a várost, hiszen otthon, kényelemben is tudunk magunknak egy igazán szórakoztató estét szervezni. Ehhez nincs is másra szükség, mint egy jó baráti társaságra, és egy izgalmas társasjátékra.

Mit kell elvárni egy jó társasjátéktól? Egyértelműen némi gondolkodást, sok nevetést és a nyerni akarás élményét. Egy társas közben mindenkinek az a célja, hogy megnyerje azt, és öve legyen a dicsőség. Egymás ellen küzdve, versenyezve pedig a jó kedv, és a vidámság garantált lehet, hacsak nem veszi valaki túl komolyan a játékot. Vannak azonban úgynevezett kooperációs társasjátékok, amik kicsit eltérnek egy sima társastól. Itt a hangsúly nem az egyénen van, hanem azon, hogy együtt tudjanak működni a játékosok. Ezeknek a kooperációs játékoknak az elsődleges célja, hogy csapatként, egymást segítve haladjunk a játékban, szemben egy sima társassal, ahol sokszor egymás legyőzésével tudjuk csak megszerezni az első helyezést. Éppen ezért fontos itt, hogy a játékosok jól tudjanak egymással kommunikálni, hiszen csak a megfelelő stratégia megtalálásával tudjuk elérni a célunkat. Vannak egyszerűbb kooperációs társasjátékok, de akik igazi kihívásra vágynak egy társas terén, találhatnak igazán összetett feladatokkal ellátott darabokat is.

Ne feledjék, nem kell mindig egymás ellen játszani, annak is meg van a maga szépsége, ha csapatként kell működnünk egy játék során. Már csak a megfelelő társasjáték megtalálása a feladat, amit a linkre kattintva könnyen meg is tudunk vásárolni. Az linken található oldalon hatalmas választékot találnak társasjátékok terén. Nem mindegy, hogy kinek akarunk vásárolni, de itt minden társasnál megtalálhatják a fontosabb információkat a játékokról, ami a döntésünket segítheti: az ajánlott életkort, a játékosok számát, a játékidőt, és a működéséről is tudnak tájékozódni.