Terratec DMX 6Fire 24/96 vs. Sound Blaster Audigy Platinum

Terratec DMX 6Fire 24/96 vs. Sound Blaster Audigy Platinum

Bevezetés

A DMX 6Fire 24/96-ot és a Sound Blaster Audigy Platinum-ot is elsõsorban zenészek számára készítették; olyanoknak, akik a lehetõ legtöbbet akarják kihozni PC-jükbõl anélkül, hogy egész vagyonokat költenének el a felszerelésre. Természetesen vannak olyan professzionális kártyák, amelyek szinte tökéletesek, ám ezek ára általában meghaladja egy jobb PC árát. A DMX 6Fire és az Audigy Platinum számos olyan funkcióval és multimédiás képességgel is bír, amit hiába keresnénk a specializáltabb kártyákon.

Az Audigy Platinum nagy tudású DSP-jének köszönhetõen rendkívül sokoldalú; ráadásul a játékok, a zenekészítés és a hangrögzítés terén igazán kiemelkedõ képességekkel bír. A DMX 6Fire 24/96 erényei jóval fókuszáltabbak: fõleg a hangrögzítés és a zene terén jeleskedik, s ezen felül, pedig rengeteg I/O lehetõséggel bõvíti rendszerünket. Bár a DMX nem kínál MIDI-támogatást, ám képes a 24 bites, 96 kHz-es formátumban rögzíteni és feldolgozni a hangokat.

A két kártya ára és az általuk megcélzott vásárlói réteg szinte azonos, ám más-más utat választottak vásárlóik megnyerésére. Azt, hogy melyik bizonyul sikeresnek, csak az idõ döntheti el.