VGA Slágerlista Mindenkinek!

VGA Slágerlista Mindenkinek!

Átfogó VGA slágerlistánkkal 2002 óta folyamatosan jelentkezünk, a legújabb változat viszont minden eddiginél átfogóbbra sikerült. Ma az összes egykártyás, PCI Express-es ATI és Nvidia megoldás szerepel a kínálatban. Az egyetlen kártya, ami még nem szerepel benne, az ATI vadi új Radeon X1950XTX-e, mivel szeptember közepéig még nem lesz kapható. A kétkártyás megoldások is helyet kapnak majd a listában, s az AGP-s változatokból sem lesz hiány.

Az Nvidia GeForce 6800GS és 6800XT kártyákat már nem lehet kapni, így ezek nem szerepelnek a listában. Mostanában mindenki a GeForce 7 sorozatra tekint. Ha valaki mégis ilyesmire adja a fejét, 6800 GT alatti teljesítményre számítson.

A ma játékosai számára a leginkább aljzószerként ható szó a HDR, vagyis a High Dynamic Range. A Half Life 2, Spellforce 2 vagy Need For Speed „Most Wanted” használja ezeket a megvilágítási effekteket, s csak Pixel Shader 2.0 szükséges hozzájuk az ATI kártyáival. Az Nvidia képes antialiasingra is, ha GeForce 6600 vagy jobb modell van a birtokunkban. A HDR azonban a legjobb Pixel Shader 3 támogatással, amit az Oblivion és a 3DMark06 ki is használ. Ehhez ATI Radeon X1000 sorozatú vagy Nvidia 7-es sorozatú kártya kell – az Nvidia azonban nem támogatja a Pixel Shader 3 HDR és az antialiasing egyidejű használatát.