Vezetéknélküli zenehallgatás: Wireless Music System

Vezetéknélküli zenehallgatás: Wireless Music System

A Wireless Music System nevű rendszert méltán nevezhetjük a legrugalmasabb átviteli rendszernek a Logitech termékskáláján belül, mivel bármely Windows-t futtató PC képes zenét sugározni egy apró, Music Receiver-nek nevezett vevőre. A kis eszköz RCA és 3,5 mm-es Jack dugóval egyaránt rendelkezik, így akár fejhallgatót, hifit vagy külső hangszórókat is köthetünk rá, vagy bármit, ami ezeket a csatlakozókat használja.

Ez a vevő pontosan ugyanaz, amit a Logitech az iPOD-hoz is ad, emellett önállóan is megvásárolhatjuk. A moduláris termékstratégiának köszönhetően igen könnyen lehet úgy elrendezni számos vevőt a lakásban, hogy mindenhonnan kedvenc zenéink szóljanak. A jelet a Logitech USB-s eszköze szolgáltatja, ami egy leginkább egy pendrive-ra hasonlít, kihajlítható antennával. A jeladó USB portra történő csatlakozását követően a Windows egyből bekéri a driver-eket tartalmazó CD-t. A Logitech még egy kicsi asztali állványt is mellékel a jeladóhoz, amely USB csatlakozást is rejt magában. Ez addig nem is tűnik hasznosnak, amíg nem kell két USB jeladót bedugni két egymás melletti USB csatlakozóhelyre. Az állványnak köszönhetően megnövekszik a jelerősség, mivel a jeladó magasabban helyezkedik el az asztalon, mint a gép hátuljánál.

A gyártó mintegy 11 méteres hatókört ígér, azonban nekünk már 8 méter felett sem sikerült fenntartanunk az adatátvitelt. Mindenesetre ez a Bluetooth-os eszköz elég erős ahhoz, hogy egy ház kisebb ház egészét lefedje.