Megkíméli a DAC az audio jelet

Megkíméli a DAC az audio jelet

Minden számítógép és laptop tulajdonos tudja, hogy a beépített hangkártya többnyire csak egy átlagos, nem túl jó hangminőséget biztosít. Az alaplapra integrált chip sok zavart összeszed a környező áramkörökből. Hogyan lehet ettől megszabadulni, elérve a jobb hangminőséget? Biztosan beválik a külső hangkártya szerepét betöltő DAC USB.

A DAC segítségével biztos, hogy a fent említett kütyük integrált hangkimenetele által okozott kissé mosott, dinamikában gyenge, térábrázolásban középszerű zenei élmény végleg elfelejthető. De mi is a DAC legfontosabb szerepe? A DAC lényege, hogy a gépről kiküldött, aszinkron USB digitális adatfolyamot analóg jellé konvertálja át.

A DAC legfőbb tulajdonsága egyértelműen az, hogy az audio jelet megkíméli a számítógép belső áramköreinek zavarától. Egy magas minőségű DAC biztos, hogy élvezhetőbb és sokkal tisztább, élettelibb és nyíltabb hangélményt biztosít, aminek köszönhetően a zenehallgatást és filmnézést új szintre lehet emelni.

A DAC egy másik remek adottsága, hogy bizonyos DAC konverterek akár több ki- és bemenettel is rendelkeznek. Így nemcsak számítógép, hanem más forrás készülékek is társíthatók a DAC eszközhöz. Hol is vásárolható meg a DAC termék? Érdemes ellátogatni a kacsa-audio.hu internetes áruház oldalára, ahol még kisméretű DAC produktumokkal is lehet találkozni, amik nem nagyobbak, mint egy pendrive.

Jack Jack kábel, az analóg összekötő

A különféle analóg összekötők megvételekor vannak bizonyos szabályok és tényezők, amikre szükséges odafigyelni, hogy a döntését évek múltán se bánja meg az ember. Természetesen a Jack Jack kábel kiválasztásakor nagyon fontosak a személyes igények is. Ha mondjuk csak az autórádión lévő Jack aljzathoz akarja az ember csatlakoztatni a mobilját, akkor biztos, hogy beválik az egészen olcsó, KCB szériás Jack Jack kábel is.

Abban az esetben azonban, ha nagy teljesítményű stúdió technika vagy hifi berendezések összekötése a cél, megéri tenni egy próbát a nagyobb szériákkal is, mert sokkal élvezetesebb hangzást érhet el. A telefon és a hangrendszer összeköttetésekor is érdemes egy olyan Jack Jack kábel mellett dönteni, aminek a dugó része szűkített.