Radeon X1900XTX a Diamond Multimedia és a Viking kínálatában

Radeon X1900XTX a Diamond Multimedia és a Viking kínálatában

Mindenki emlékszik még a titánokra?

Ebben az évben lenyűgöző fejlődésnek lehettünk tanúi a PC-s grafika kapcsán, ami számos jó hírt hozott az idei nyáron. Amint új termékek kerülnek piacra, a korábbi kártyák ára csökken, így egyre szélesebb felhasználói bázis számára válnak elérhetővé. Némi közgazdaságtani magyarázattal szolgálva ez azért van, mert a kínálat növekszik, így a vásárló az összhaszon maximalizálása érdekében válogathat. Ez, kombinálva a felső kategóriás kártyákkal, további árcsökkentéseket hoz, tovább növelve ezzel a versenyt.

Ahogy csökken a termékeken lévő árrés, a cégeknek új profitszerzési forrásokat kell találniuk. Kiterjedt termékskálával a vállalatok könnyebben produkálnak nagyobb volumenű eladást – a nagyobb mennyiség pedig több profitot jelent. Így jutunk el mai cikkünkhöz.

Két Radeon X1900XTX alapú grafikus kártyát kaptunk a Diamond Multimedia és a Viking InterWorks gyártóktól. Biztosan sokan emlékeznek, hogy ezek a gyártók korábban felső kategóriás kártyákat kínáltak, de egyszer csak eltűntek. Nos, most visszatértek.

A további gyártók megjelenése azt jelenti, hogy a verseny fokozódik, amiből egyértelműen a vásárló kerülhet ki győztesen, hiszen az árcsökkentések és a visszatérítések mértéke egyre jobb kártyák beszerzését teszi lehetővé számukra, elfogadható áron.