A házibulik sztárja – DJ-hangkártya

A házibulik sztárja – DJ-hangkártya

Bevezetés

Bár egyre több professzionális DJ-felszerelést találni, ezek általában túl drágák egy lelkes amatõr számára, aki csupán ki szeretné tanulni a szakmát. Így, ma is van egy szakadék a profik és reménybeli DJ-k között, hisz utóbbiaknak többnyire csak egy „átlagos” hangkártyára futja. A DJ-k számára nélkülözhetetlen képességek – mint az átúsztatás (cross-fade), „scratchelés” (joggles), stb. – legtöbbször ismeretlenek egy átlagos hangkártya és a mellé járó szoftverek számára. A Hercules DJ Console éppen itt jön a képbe. Tulajdonképpen egy USB hangkártya és egy hardveres DJ-interfész ötvözetérõl van szó.

Bár a konzol multimédiás kártyaként is mûködik, a késõbbiekben látni fogjuk, hogy ilyen irányú képességei limitáltak. A Hercules fõ célja az MP3-, vagy más hangfájlok keverésének megvalósítása, kiegészítve még néhány DJ-szolgáltatással

Hordozható hang

A DJ élete tulajdonképpen vándorélet, mely alatt sokféle helyszínen kell bizonyítania: partikon, bárokban, esküvõkön, stb. Ebbõl fakadóan felszerelésének könnyen hordozhatónak kell lennie, s lehetõség szerint ne igényeljen egy dzsungelnyi kábelt sem.

A Hercules – úgy tûnik – nagyon is megértette mindezt, s komoly erõfeszítéseket tett, hogy terméke megfelelõen kis méretben kínálja a szükséges szolgáltatásokat, s mindezt a lehetõ legkevesebb vezetékkel. A konzol áramellátásról az USB port gondoskodik, így például tápkábelre sincs szüksége. A Hercules még pántos táskát is ad a DJ Console mellé a könnyû hordozhatóság kedvéért.

Helyigény

Természetesen a konzol rendelkezik valamennyi szükség ki- és bemenettel, így csupán egy USB interfésszel felszerelt számítógépre van még szükség – olyanra persze, ami képes a konzol drivereinek és szoftvereinek futtatására. Mindent egybevetve meglepõen kevés hely kell így a DJ-nek, különösen ha laptopja van. Az összes szükséges felszerelés elfér így egy hátizsákban.