Mit jelent és miért fontos honlapunk keresőoptimalizálása

Mit jelent és miért fontos honlapunk keresőoptimalizálása

A keresőoptimalizálás vagy másnéven SEO olyan jellegű munka a honlapon, amely előkelőbb helyezést. biztosít a weboldalnak a Google keresési természetes (organikus) találatai között, az adott kulcsszavakra, keresőszavakra –  nem a fizetett hirdetések  listáján –  és ennek eredményeképpen nagyobb látogatottságot érhet el a honlap és ezáltal természetesen bevételt is.Természetesen minden vállalkozás szeretne az első találati oldalon szerepelni, lehetőleg a TOP 3 találat között. A tapasztalat szerint felhasználók 70-80%-a Google találati listájának 1 oldalából választ, a maradék 20% második, harmadik oldalt még megnézi, de tovább már nemigen lapoz.

A megfelelően keresőoptimalizált honlapoknak előnye az Adwords hirdetettekkel szemben, amik a hirdetés megszűnésével visszaesnek az eredeti helyükre, hogy a szakszerűen keresőoptimalizált weboldalak, egyre jobb és jobb helyezéseket érnek el a keresőkben az idők folyamán, nem csúsznak vissza a helyezéseikről, tartósan foglalják el a jobb helyezéseket. A minőségi programozás mellett, azonban még elengedhetetlen, hogy az adott weboldalon olyan tartalom legyen, ami megfelel a kereséseknek, hiszen a látogató kulcsszavakra, keresési kifejezésekre keres. Többek között nagyon fontos még, hogy a honlap szövege autentikus, egyedi legyen, a honlap témájáról szóljon.

A keresőoptimalizálás nagyon összetett munka és sok időt, energiát igényel, ami azonban a megfelelően keresőoptimalizált honlapok esetén a későbbiek során jócskán megtérülhet, de csak akkor lehet igazán hatékony, ha gyakorlott szakemberre bízzuk.